Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، برهم صالح، رییس جمهور عراق در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان، در پاسخ به این سوال که آیا جو بایدن، رییس جمهور آمریکا باید به دنبال احیای توافق هسته‌ای و برقراری دیپلماسی با ایران باشد یا نه، گفت: ایران یک بازیگر اصلی در این قسمت [خاورمیانه] از جهان است. ما مرزهایی طولانی و تعاملاتی اجتماعی و فرهنگی و منافع امنیتی مشترکی با ایران داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، این مسئله پیامدهایی برای ما، برای منطقه و جهان خواهد داشت.

صالح ادامه داد: هیچ راهکاری نظامی‌ای برای این مسئله وجود ندارد. ما به یک پایان دیپلماتیک برای [رد شدن از] این بن بست و به تدبیری امنیتی در خاورمیانه نیاز داریم تا بتوانیم در بستر آن با تروریسم مبارزه کنیم که هنوز مشکل بزرگیست. ببینید سوریه در چه وضعیتی قرار دارد، به شمال سوریه نگاه کنید، شبه‌نظامیانی که آن‌جا وجود دارند و در سوریه استقرار پیدا می‌کنند که تهدیدی نه فقط علیه خاورمیانه بلکه علیه جهان ایجاد می‌کنند. آن را با افغانستان در سال ۲۰۰۱ مقایسه کنید، جایی که چند مرد در غارهای دورافتاده افغانستان بودند و توانستند آن حمله هولناک را در ۱۱ سپتامبر انجام دهند. حالا ما از هزاران هزار نیروی مجهز و دوره‌دیده در کشوری در دل خاورمیانه مدنی حرف می‌زنیم. این یک خطر به حساب می‌آید. ما باید با همسایگان به عنوان ساختاری مشترک برای مقابله با این عوامل گرد هم بیاییم.

او در این راستا ادامه داد: ما همچنین باید به چالش‌هایی اساسی که خاورمیانه با آن‌ها روبه‌روست بپردازیم، از جمله اشتغال، چالش‌های اقتصادی پیش رویمان، تغییرات آب‌وهوایی بسیار بدی که کل منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او در پاسخ به این که آیا با این تفاسیر، از احیای توافق هسته‌ای حمایت می‌کند، گفت: بله، البته.

رییس جمهور عراق با حمایت از بهبود روابط ایران و عربستان در این گفت‌وگو، مطرح کرد: عراق با تلاش برای میانجیگری بین سعودی‌های و ایرانی‌ها، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. گفت‌وگوهایی میان ایران و دیگر همسایگان عرب در بغداد انجام شده و جو مهمی ایجاد شده است. در نهایت، ما باید سر یک میز بنشینیم و درباره مشکلاتی که دربردارنده پیامدهایی برای خودمان است، مذاکره کنیم. در نهایت، آمریکا اهمیت دارد،‌ جهان اهمیت دارد اما اولویت‌های خودمان در این بخشی از جهان که هستیم نیز حائز اهمیت است.

کد خبر 691372 منبع: ایسنا برچسب‌ها برهم صالح- عراق هسته‌ای - برجام ایران و عراق

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برهم صالح عراق هسته ای برجام ایران و عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

 آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پایان سفر سه روزه خود به پکن گفت: چین می تواند از طریق نفوذی که بر ایران دارد، در کاهش تنش ها در خاورمیانه نقش داشته باشند.
 
به گزارش ایرنا؛ آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.
 
بلینکن تصریح کرد: «من فکر می کنم روابطی که چین [با حکومت ایران] دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»
 
وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.
 
او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.
 
بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر  گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.
 
آمریکا ادعا می کند که حمایت چین، روسیه را قادر می سازد تا تولید تانک، مهمات و خودروهای زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.
 
بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشورها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آنها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»
 
وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالاها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند اما این کالاها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.
 
پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.
 
چین مدت ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف‌ است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • رسمی؛ پدرو روچا رئیس جدید فدراسیون فوتبال اسپانیا
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • تمجید کرزی از حمایت ایران از مردم افغانستان
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد